Історія, достойна Голлівуду: нардепка Марченко, яка викидала хабарі за паркан, розлучається з чоловіком, який не визнає їх спільну дочку

Історія розлучення депутатки-"слуги" Людмили Марченко та її чоловіка-військового Івана Марченка за гостротою сюжету достойна екранізації.
Історія, достойна Голлівуду: нардепка Марченко, яка викидала хабарі за паркан, розлучається з чоловіком, який не визнає їх спільну дочку
Людмила Марченко, Фото: Слуга народу
24 Лютого 2024, 11:43
читать на русском

У липні 2023-го Людмила Марченко "прогриміла" на всю країну – Національне антикорупційне бюро оголосило їй підозру у зловживанні впливом через торгівлю дозволами на перетин кордону. Нині кримінальна справа розглядається Вищим антикорупційним судом. До речі, керівництво партії влади відреагувало на корупційний скандал по-хитрому. З одного боку, на догоду публіці пані Марченко було виключено з партії "Слуга народу". З іншого – вона й досі залишається членом парламентської монобільшості і входить до фракції "слуг народу".

Історію розлучення Марченко з чоловіком-військовим розповідає "Главком".

Процес розлучення триває щонайменше з квітня 2022 року. Спочатку Людмила Марченко почала стягувати аліменти з чоловіка на користь сина (за 2022 рік Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де працює Іван Марченко, перерахувала 23,5 тис. грн аліментів). До речі, законодавство не забороняє сплати аліментів, коли подружжя офіційно у шлюбі.

Після стягнення аліментів Марченко пішла ще одним судом, вимагаючи вже розлучення. Феміда зупинила розгляд, оскільки чоловік перебував у лавах ЗСУ. Через рік, влітку 2023-го жінка передумала і відкликала свій позов. Причиною послужила її… вагітність – так зазначено у судовій ухвалі.

Після народження доньки Людмила Марченко вкотре через суд "приструнила" чоловіка: Іван Марченко має сплачувати аліменти на утримання щойно народженої доньки до досягнення нею повноліття.

Утім, чоловік не визнав другої дитини і пішов до суду з’ясовувати, хто ж справжній батько. Зокрема, зараз триває судова молекулярно-генетична експертиза, яку Феміда доручила експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. Адже, як повідомив Іван Марченко під час судового засідання, з лютого 2022 року не мав жодних контактів із дружиною-нардепкою.

Більше того чоловік Людмили Марченко намагався розлучитися після народження другої дитини. Однак Феміда не дозволила, оскільки дитині не виповнився рік (таку заборону містить Сімейний кодекс).

Крім того, наприкінці осені 2023 року Марченки у суді поділили своє майно шляхом мирової угоди.

"Главком" намагався почути позицію кожного з подружжя Марченків. Людмила Марченко прочитала відповідне повідомлення у месенджері, але жодним чином не відреагувала. Адвокат Івана Марченка переадресував запит клієнту, але той також вирішив не коментувати процес.

Нагадаємо, відома українська ведуча, блогерка та учасниця першого сезону шоу "Холостяк" Марина Арістова розлучається з чоловіком, ексдепутатом Юрієм Арістовим.

Читайте також

1