Ексдружина нардепа Вірастюка відсудила у стронгмена сто тисяч доларів

Колишнє подружжя досі ділить майно
Ексдружина нардепа Вірастюка відсудила у стронгмена сто тисяч доларів
Василь Вірастюк (Фото: Фейсбук)
13 Лютого 2024, 20:50
читать на русском

Колишня дружина депутата Верховної Ради від "Слуги народу", стронгмена Василя Вірастюка відсудила у нього 100 тисяч доларів, але не змогла відсудити 10 золотих злитків.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українськi Новини.

Печерський районний суд Києва розглянув позов ексдружини Вірастюка. Вона заявила, що під час їхнього подружнього життя були накопиченні грошові кошти та дорогоцінні метали.

Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації ексдружина з синами виїхала за кордон, де проживала в період з березня по жовтень 2022 року.

Ексдружина Вірастюка зазначила, що фактичне усунення її від доступу до грошових коштів у сумі 400 000 доларів та 10 золотих злитків свідчить про факт використання грошових коштів та золотих злитків на свій розсуд проти волі іншого з подружжя і не в інтересах сімʼї чи не на її потреби.

Тому, вона просила суд визнати обʼєктом спільної сумісної власності грошові кошти в сумі 400 000 доларів та 10 злитків золота номіналом 100 грамів та передати позивачу, а також стягнути 1/2 частину грошових коштів в сумі 200 000 доларів.

Під час суду Вірастюк зазначив, що після повномасштабного вторгнення РФ на територію України ці кошти були витрачені на оренду житла та проживання дружини із дітьми у Польщі в період з березня по жовтень 2022 року, згодом на оренду житла в Івано-Франківську з жовтня 2022 року по сьогоднішній день, медичні послуги, освітні, волонтерські та інші зобовʼязання, які виникли відповідно до їх сімейних обставин.

Водночас ексдружина на підтвердження особистої приватної власності щодо 10 золотих злитків, які були придбані нею до шлюбу надала 10 квитанцій про купівлю-продаж банківського металу.

Наприкінці минулого року Печерський суд частково задовольнив позов жінки та визнав обʼєктом спільної сумісної власності грошові кошти в сумі 400 000 доларів.

Суд стягнув з Вірастюка на користь ексдружини грошові кошти в сумі 100 000 доларів.

У задоволенні інших позовних вимог - відмовив.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Василь Вірастюк розлучається з другою дружиною Інною, з якою у них народилося двоє синів. Поки Печерський райсуд дав подружжю два місяці на примирення, дружина Вірастюка вже стягує з обранця аліменти. Інна Вірастюк зобов'язала нардепа щомісячно сплачувати по 40 тис. грн аліментів на кожного з синів. Жінка аргументувала це тим, що з початком війни вимушено покинула Україну і кілька місяців прожила за кордоном. Внаслідок цього дружина Вірастюка стверджує, що у неї з чоловіком припинилися шлюбні стосунки, а сам Василь жодним чином не надавав підтримки неповнолітнім дітям.

Вірастюк назвав заявлені дружиною 40 тис. грн аліментів на одну дитину "завищено необґрунтованими". У підсумку суд присудив Вірастюку виплачувати щомісячно третину своїх доходів на утримання двох синів до досягнення ними повноліття.

Крім того, Інна Вірастюк через суд ділить сімейне майно. Зокрема, це дві квартири і чотири земельні ділянки загальною площею 0,44 га на Прикарпатті.

Читайте також

1