Санта-Барбара по-депутатськи: дружина нардепа Вірастюка не хоче розлучатися з чоловіком

Інна Вірастюк просила суд дати шість місяців на примирення подружжя
Санта-Барбара по-депутатськи: дружина нардепа Вірастюка не хоче розлучатися з чоловіком
6 Листопада 2023, 20:48
читать на русском

Київський апеляційний суд відмовився надати дружині народного депутата від "Слуги народу" Василя Вірастюка Інні шість місяців для примирення. Річ у тому, що подружжя Вірастюків зайшло у процес розлучення.

Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані судового реєстру.

Ініціатором розірвання шлюбу виступив нардеп і володар титулу "Найсильніша людина світу" Василь Вірастюк. З цього приводу у травні політик звернувся до Печерського райсуду. Феміда ухвалила проміжне рішення і надала подружжю два місяці (до 18 вересня 2023 року) для примирення. З цим не погодилася дружина обранця Інна Вірастюк і через свого адвоката оскаржила це в апеляційному суді.

Її позиція така: двоє неповнолітніх дітей повинні рости та розвиватись у повноцінній сім’ї. Водночас нардеп Василь Вірастюк стоїть на своєму: немає можливості зберегти сім’ю через відсутнє почуття взаємної любові та поваги. Також він вважає, що неможливим примирення та збереження шлюбу.

У підсумку апеляційний суд наголосив, що шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Більше того Феміда зацитувала постанову Верховного суду від 26 листопада 2018 року, де сказано: "Суд не може примушувати дружину та чоловіка проживати разом, цікавитися обставинами їх приватного життя, вимагати надання доказів порушення сімейних обов’язків особистого характеру".

Зважаючи на той факт, що Василь Вірастюк виступає проти збереження шлюбу, апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги його дружини щодо збільшення терміну для примирення.

Додамо, що Василь та Інна Вірастюки одружилися в 2007 році.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Василь Вірастюк розлучається з другою дружиною Інною, з якою у них народилося двоє синів. Поки Печерський райсуд дав подружжю два місяці на примирення, дружина Вірастюка вже стягує з обранця аліменти. нна Вірастюк зобов'язала нардепа щомісячно сплачувати по 40 тис. грн аліментів на кожного з синів. Жінка аргументувала це тим, що з початком війни вимушено покинула Україну і кілька місяців прожила за кордоном. Внаслідок цього дружина Вірастюка стверджує, що у неї з чоловіком припинилися шлюбні стосунки, а сам Василь жодним чином не надавав підтримки неповнолітнім дітям.

Вірастюк назвав заявлені дружиною 40 тис. грн аліментів на одну дитину "завищено необґрунтованими". У підсумку суд присудив Вірастюку виплачувати щомісячно третину своїх доходів на утримання двох синів до досягнення ними повноліття.

Крім того, Інна Вірастюк через суд ділить сімейне майно. Зокрема, це дві квартири і чотири земельні ділянки загальною площею 0,44 га на Прикарпатті. Справа на початковому етапі розгляду.

Читайте також

1