Кабмін дозволив ресторанам і кафе у новорічну ніч працювати до сьомої ранку

У ніч з 31 грудня на 1 січня розважальні заклади зможуть працювати до сьомої ранку
Головне
Кабмін дозволив ресторанам і кафе у новорічну ніч працювати до сьомої ранку
Шампанське (Фото: Pixabay)
24 Грудня 2020, 11:16
читать на русском

Кабінет міністрів України дозволив закладам громадського харчування у новорічну ніч працювати до сьомої години ранку.

Відповідну постанову Кабінету міністрів від 23 грудня 2020 р. № 1301 оприлюднено на урядовому порталі.

Внести зміну до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, замінивши у підпункті 12 цифру і слова “до 1-ї години” цифрою і словами “до 7-ї години”, - йдеться у тексті постанови.

Як відомо, раніше Кабмін встановив більш суворі обмеження і вирішив, що кафе і ресторани новорічної ночі працюватимуть тільки до першої години ночі, але тепер в уряді передумали і дозволили українцям гуляти всю ніч.

Читайте також

Нагадаємо, учора стало відомо, що у Києві доступ до головної ялинки в Києві не будуть обмежувати для відвідування киян і гостей столиці. Лише у місцях скупчення людей, у місцях для розваг, можливі певні карантинні обмеження.

Щодо відкритого простору, прогулянок в парку, біля ялинки у місцях, де буде святкування, ніяких обмежень не буде. Контроль буде лише біля місць для розваг.

У Києві також будуть проводитись перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів ресторанного бізнесу та новорічних локацій у звичайному режимі. Жодних спеціальних рейдів не буде.

Читайте більше про святкові локації у Києві в нашому матеріалі: Цьогорічні ярмарки та ялинки: де святково відпочити з родиною у Києві.