Жодних обмежень біля головної ялинки країни не буде - Держспоживслужба

Контролюватися будуть лише місця для розваг
Жодних обмежень біля головної ялинки країни не буде - Держспоживслужба
Новорічна ялинка на Контрактовій площі (фото: УНІАН)
23 Грудня 2020, 13:18
читать на русском

У Києві доступ до головної ялинки в Києві не будуть обмежувати для відвідування киян і гостей столиці. Лише у місцях скупчення людей, у місцях для розваг, можливі певні карантинні обмеження.

Про це заявив глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан в етері телеканалу "Україна 24".

Рубан зазначив, що на відкритих локаціях шанс заразитися коронавірусом дуже малий, тому закриття ялинки не стоїть під загрозою.

Сьогодні розглядається насамперед питання масового скупчення людей, - зазначив він.

Читайте також

Голова Держспоживслужби розповів також і про контроль над скупченням людей на Софіївській площі з урахуванням того, що на відкриття ялинки 19 грудня було дуже багато людей.

На ярмарках є організатори, які відповідають за дотримання визначеного режиму, які мають забезпечити розмітку і контролювати певну дистанцію. Якщо це не буде дотримуватися, до даних суб'єктів господарювання будуть застосовуватися заходи, - додав Рубан.

Щодо відкритого простору, прогулянок в парку, біля ялинки у місцях, де буде святкування, ніяких призупинень не буде. Контроль буде лише біля місць для розваг.

Нагадаємо, що у Києві будуть проводитись перевірки щодо дотримання протиепідемічних заходів ресторанного бізнесу та новорічних локацій у звичайному режимі. Жодних спеціальних рейдів не буде.

Читайте більше про святкові локації у Києві в нашому матеріалі: Цьогорічні ярмарки та ялинки: де святково відпочити з родиною у Києві.

1