Кабмін переобрав п'ятьох членів наглядової ради "Нафтогазу"

Наглядова рада НАК продовжить роботу 
Важливо
Кабмін переобрав п'ятьох членів наглядової ради "Нафтогазу"
Чиновники Фото: Oleg Magni з Pexels
19 Травня 2021, 17:27
читать на русском

Уряд продовжує реформу корпоративного управління на державних підприємствах.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, 19 травня під час засідання Кабінету міністрів було переобрано п'ятьох членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" терміном до одного року.

Дякую Наглядовій раді за конструктивне та державницьке рішення продовжити свою роботу, забезпечивши стабільну роботу найбільшої державної компанії. Ми також вдячні голові наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд, яка під час свого виступу підкреслила важливість командної роботи для найкращої трансформації підприємства, - написав він.

Шмигаль додав, що уряд залишається відданим "подальшій реформі корпоративного управління за найкращими світовими стандартами, де чітко визначені не лише права й обов'язки, а й відповідальність за роботу".

Контекст. 28 квітня Кабінет Міністрів України звільнив Андрія Коболєва з посади голови Правління НАК "Нафтогаз" і призначив на його місце Юрія Вітренка, котрий раніше звільнився з "Нафтогазу" саме через конфлікт з Коболєвим. Крім того, це звільнення відбулось із порушенням законодавства, хоча і теоретично має піти на користь державній компанії.

Читайте також наш матеріал: Що відбулось у "Нафтогазі" та Міненерго і як це вплине на майбутнє НАК

Читайте також