Кабмін підвищив тарифи на електроенергію для населення з 1 червня

З 1 червня тариф для населення складатиме 2,64 грн/кВт-год
Головне
Кабмін підвищив тарифи на електроенергію для населення з 1 червня
Електрична лампа (Фото: pexels)
31 Травня 2023, 12:12
читать на русском

Кабінет міністрів підвищив тариф на електроенергію для населення до 2,64 грн з 1 червня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в уряді.

"Галущенко терміново вніс постанову про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Тепер 2 грн. 64 коп. Рішення було підтримано урядом. Має запрацювати з 1 червня", – йдеться в повідомленні.

Очікується, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб'єктів відбуватимуться так само системно, як і минулої зими, тому Україна повинна задіяти всі можливі ресурси для їх відновлення та захисту, кажуть у Міненерго.

Після підвищення тарифів на електроенергію з 1 червня суми платіжок українців зростуть приблизно на 250 гривень. Цей крок необхідний для відновлення енергосистеми. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Міненерго в Telegram.

За словами посадовця, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, запропонувала міністерству у два етапи підняти тарифи для споживачів до ринкового рівня. Першим етапом пропонувалося підняти тариф до 2,88 грн/кВт-год.

"Але ми бачимо можливість встановлення тарифу на рівні 2,64 грн/кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему", – пояснив Галущенко.

Підняття тарифу збільшить середню суму в платіжці за електроенергію для однієї родини орієнтовно до 250 гривень.

Нагадаємо, днями Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) пропонує збільшити тариф на електроенергію для населення, щоб збалансувати систему забезпечення доступності електрики для побутових споживачів.

Читайте також

1