Кабмін продовжив програму забезпечення молоді житлом до 2026 року

У будівництво житла буде інвестовано понад 1 млрд гривень, а це нові робочі місця, податки, розвиток громад
Кабмін продовжив програму забезпечення молоді житлом до 2026 року
Будинок, житло
4 Листопада 2023, 06:40
читать на русском

Кабінет міністрів вирішив продовжити державну програму забезпечення молоді житлом до 2026 року. Завдяки їй сотні молодих українських родин матимуть можливість отримати пільгові кредити на власну оселю.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаля під час засідання уряду.

"Ще одна сфера, яку ми підтримуємо і яка має важливе економічне та соціальне значення - це житлове будівництво. Сьогодні Уряд продовжить до 2026 року державну програму забезпечення молоді житлом", - сказав Шмигаль.

За його словами, завдяки цій програмі у будівництво житла буде інвестовано понад 1 млрд гривень, а це нові робочі місця, податки, розвиток громад.

Програма передбачає співфінансування з боку місцевих бюджетів, і громади мають активно використовувати цю можливість.

"Ми очікуємо, що місцева влада набагато активніше долучиться, адже як ніхто має бути зацікавлена у тому, щоб молоді родини жили та працювали саме в їхній громаді", - зазначив прем'єр.

Також на сьогоднішньому засіданні уряд врегулює питання використання коштів для того, аби люди могли почати користуватися сертифікати за знищене житло, які ми видаємо в межах програми "єВідновлення".

"З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено 2,5 млрд грн на компенсаційні сертифікати. Тисячі українців зможуть придбати нове житло на заміну того, що повністю знищили російські терористи. Ми даємо справедливу компенсацію й одночасно стимулюємо будівельну галузь нашої економіки", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні діє програма іпотечного кредитування для молоді. Нею можуть скористатися молоді сім’ї, одинокі молоді люди, а також молоді вчені.

Читайте також

1