Кабмін відкликав законопроєкт про перехідний період: Верещук назвала причину

Документ потребує певних доопрацювань, що гальмує процес його розгляду в парламенті
Важливо
Кабмін відкликав законопроєкт про перехідний період: Верещук назвала причину
Ірина Верещук / Фото: facebook.com/vereschuk.iryna
25 Січня 2022, 16:56
читать на русском

Кабінет міністрів України відкликав законопроєкт "Про основи державної політики перехідного періоду" через необхідність його ґрунтовного доопрацювання відповідно до висновку Європейської комісії "За демократію через право".

Про це повідомила пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зазначила, що існує недостатня підтримка поточної редакції законопроєкту з боку народних депутатів. Також надійшли критичні зауваження від Венеційської комісії.

Цей проєкт закону є результатом потужної роботи як Мінреінтеграції, так і інших міністерств та державних органів. Водночас, він потребує певних доопрацювань, що гальмує процес його розгляду в парламенті. В ході консультацій і народні депутати, і наші міжнародні партнери також висловлювались на користь доопрацювання закону, - пояснила вона.

Верещук додала, що таке рішення остаточно ухвалене за підсумками її поїздки до Донецької області та у місто Харків. З'ясувалось, якщо документ лишиться у тому вигляді, в якому він є сьогодні, то неможливо буде його розширити аби забезпечити національні інтереси України, і людиноцентричність, як вказували наші міжнародні партнери, і Венеційська комісія зокрема.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів України розробляють законопроєкт про процедури, який буде застосовуватися щодо тимчасово окупованих територій.

Читайте також

1