Кабмін виплатить 15 млрд гривень на концепцію космічної програми

Україна має статус космічної держави
Кабмін виплатить 15 млрд гривень на концепцію космічної програми
Космос, планета (фото: Pinterests)
13 Січня 2021, 16:43
читать на русском

Кабінет міністрів витратить 15 млрд гривень на концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду 13 січня.

Фінансування програми передбачається здійснювати коштом, передбаченим у державному бюджеті на відповідний рік з урахуванням його можливостей.

Читайте також

Орієнтовний обсяг фінансування програми з державного бюджету на 2021-2025 роки становить близько 15 млрд гривень.

Україна має статус космічної держави завдяки науковому, інженерному, виробничому потенціалу та ряду заходів, здійснених у 1992-2020 роках: міжнародні комерційні проекти, збереження важливих ланок розроблення та виробництва ракетно-космічної техніки, запуск українських супутників тощо, - йдеться в документі.

Нагадаємо, що державна екологічна інспекція буде відстежувати незаконні вирубки лісу та розробки кар’єрів за допомогою аерокосмічної зйомки. Очікується, що вона також зможе фіксувати транспорт порушників.

У рамках співпраці з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління інспекція буде отримувати дані дистанційного зондування землі, які навчальному закладу надає Національний центр управління та випробувань космічних засобів.

12 січня президент Володимир Зеленський запросив очільника компанії SpaceX Ілона Маска відвідати в Україні Національний музей космонавтики імені Сергія Корольова, що у Житомирі.