Кабмін взяв кредит за кордоном, аби покрити дефіцит бюджету

Уряд позичив гроші в Deutsche Bank, щоби виконати бюджет-2020
Кабмін взяв кредит за кордоном, аби покрити дефіцит бюджету
Гроші, кредит (Фото: pexels)
24 Грудня 2020, 12:11
читать на русском

Кабінет міністрів вирішив залучити кредит на загальну суму, що не перевищує 350 млн доларів, від Deutsche Bank, аби виконати усі свої бюджетні зобов`язання у 2020 році.

Відповідна постанова Кабміну № 1291 від 23 грудня 2020 року розміщена на Урядовому порталі.

У постанові зазначено, що кошти залучать на пів року приблизно під 6% річних. На суму кредиту нараховується відсотковий дохід, який складається з: ставки LIBOR (Лондонська міжбанківська ставка пропозиції) у доларах США на строк три місяці; маржі по кредиту в розмірі до 5,75% річних.

Відсотковий дохід сплачується кожні три місяці після дати отримання кредитних коштів відповідно до умов кредитного договору. Остаточне погашення кредиту здійснюється через шість місяців після дати отримання кредитних коштів відповідно до умов кредитного договору, - йдеться у постанові.

Читайте також

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) заявив, що поточна економічна ситуація дозволяє Україні виконати бюджет 2020 року.

Нагадаємо, що під час засідання 15 грудня Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2021 рік. За нього проголосували у другому читанні і в цілому.

За ухвалення закону № 4000 у другому читанні проголосували 290 народних депутатів, а за ухвалення в цілому з необхідними техніко-юридичними правками - 289 депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Більше читайте у нашому матеріалі: Блиск і злидні бюджету 2021: чи життєздатний новий український кошторис
1