Кабмін закупить вакцини від коронавірусу на 1,3 млрд грн

Постановою здійснено перерозподіл видатків державного бюджету
Кабмін закупить вакцини від коронавірусу на 1,3 млрд грн
Вакцина (фото: Pan American Health Organization)
24 Грудня 2020, 13:25
читать на русском

Кабмін України виділив 1,3 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 для закупівлі вакцин, а також на імунопрофілактику населення проти вірусу.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Реалізація постанови буде здійснюватися у межах загального та спеціального фондів державного бюджету України на 2020 рік.

Читайте також

Постановою здійснено перерозподіл видатків державного бюджету, зокрема збільшено видатки Фонду боротьби з COVID-19 внаслідок економії коштів державного бюджету, яке прогнозується до кінця 2020 року за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вирішив залучити кредит на загальну суму, що не перевищує 350 млн доларів, від Deutsche Bank, аби виконати усі свої бюджетні зобов`язання у 2020 році.

У постанові зазначено, що кошти залучать на пів року приблизно під 6% річних. На суму кредиту нараховується відсотковий дохід, який складається з: ставки LIBOR (Лондонська міжбанківська ставка пропозиції) у доларах США на строк три місяці; маржі по кредиту в розмірі до 5,75% річних.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) заявив, що поточна економічна ситуація дозволяє Україні виконати бюджет 2020 року.