Кабміну доручили за місяць розібратись з ситуацією з МАУ

Заходи стосуються гарантування безперебійної роботи авіаційної галузі
Кабміну доручили за місяць розібратись з ситуацією з МАУ
Літак МАУ Фото: avianews.com
20 Серпня 2021, 19:21
читать на русском

Кабінету міністрів України дали низку доручень щодо ситуації з авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Відповідне протокольне рішення ухвалили на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу у п'ятницю, 20 серпня.

За його словами, уряду доручили протягом місяця вжити заходів щодо гарантування безперебійної роботи авіаційної галузі шляхом затвердження плану дій з мінімізації:

  • ризиків, пов'язаних з ростом дебіторської заборгованості ДП "Обслуговування повітряного руху України" і ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" внаслідок невиконання МАУ зобов'язань перед зазначеними підприємствами;
  • загрози невиконання Державною авіаційною службою України комплексних заходів забезпечення польотів в результаті несплати МАУ державних зборів;
  • загрози раптового припинення зовнішнього і внутрішнього сполучення найбільшим авіаперевізником України в результаті його незадовільного фінансового стану.

Данілов наголосив, що Кабінет міністрів має рівно місяць, аби все виконати.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки й оборони України затвердила повний пакет санкцій проти народного депутата Андрія Деркача, а також головного редактора видання "Страна" Гужви Ігоря та проросійського блогера Анатолія Шарія з дружиною.

Також на засіданні 20 серпня ухвалили рішення відновити зруйновану садибу XIX століття титулярного радника Олександра Барбана в Києві.

Читайте також

1