РНБО вирішила відновити садибу Барбана в Києві

Будуть перевіряти законність знесення пам'ятника
РНБО вирішила відновити садибу Барбана в Києві
Садиба Барбана фото: .facebook.com/oleksandr.tkachenko
20 Серпня 2021, 19:00
читать на русском

На засіданні Ради національної безпеки і оборони ухвалили рішення відновити зруйновану садибу XIX століття титулярного радника Олександра Барбана в Києві.

Про це повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров на засіданні РНБО.

По-перше, дати оцінку знесення садиби Барбана. Якщо там є кримінальний елемент, відповідно, почати розслідування. По-друге, відновити зруйнований пам'ятник. І це рішення РНБО, яке стосується різних рівнів - поліції, КМДА, уряду та місцевої влади по інших регіонах України, - заявив Никифоров (досьє Сергія Никифорова).

Як відомо, з цього приводу на засідання РНБО запросили мера Києва Віталія Кличка (досьє Віталія Кличка), проте він не зміг приїхати, мотивуючи свою відсутність поїздкою на Чернігівщину.

Друзі! Мені зателефонували з Офісу Президента і запросили на сьогоднішнє засідання РНБО. За дві з половиною години до його початку. На жаль, фізично не зможу бути присутнім, - повідомив Кличко на своїй сторінці в фейсбук.
Нагадаємо, що раніше Міністерство культури та інформаційної політики стверджувало, що вичерпало всі механізми впливу на ситуацію із забудовою садиб Барбана та Осипа Родіна у Києві. Столиця через бездіяльність влади втрачає кілька пам'яток архітектури.
Довідково. Особняк Барбана — історичний одноповерховий будинок, був зведений наприкінці ХІХ ст.