Качура прокоментував інформацію щодо призначення Тищенка у ТКГ

Кандидатуру народного депутата Миколи Тищенка не розглядають
Качура прокоментував інформацію щодо призначення Тищенка у ТКГ
Олександр Качура Фото: pravda.com.ua
30 Вересня 2020, 19:56
читать на русском

Кандидатуру народного депутата Миколи Тищенка не розглядають на призначення у Тристоронню контактну групу від делегації України. Про це журналістам повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура.

Він зазначив, що питання щодо призначення не розглядали представники партії, повідомляє інформаційне агентство ASPI.

Пан Тищенко не розглядається кандидатурою у ТКГ, - зазначив Качура.

Читайте також

Нагадаємо, 30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації. Про це повідомляє сайт президента.

30 вересня на тлі відставки Вітольда Фокіна з посади першого заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі екслідер "Правого сектору" Дмитро Ярош оголосив, що готовий стати керівником від України у ТКГ і замінити Вітольда Фокіна.

Щоб вийти з цієї патової ситуації, пропоную Володимиру Зеленському свою кандидатуру, в якості керівника української делегації у Тристоронній контактній групі, - заявив Ярош.

Читайте також

Нагадаємо, заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін не бачить жодних підтверджень, що між Україною та Росією ведеться війна на Донбасі.

У пресслужбі Офісу президента 30 вересня відреагували на заяву Фокіна.

Безумовно, заявам Вітольда Фокіна, які категорично розходяться з офіційними позиціями держави, вже надана належна оцінка. Перш за все - суспільством, яке заплатило велику ціну за свої ідеали. Цього не можна не розуміти, - йдеться в заяві ОП.

Раніше у Мережі розгорівся скандал після заяви Марії Фокіної про те, як її дідусь Вітольд Фокін потрапив до Тристоронньої контактної групи у Мінську. За її словами, вона домовилась про цю роботу для дідуся зі своїм давнім другом Андрієм Ермаком.

1