Канада ввела додаткові санкції проти білоруських чиновників

Санкції вводяться у відповідь на систематичні порушення прав людини, які були скоєні в Білорусі
Канада ввела додаткові санкції проти білоруських чиновників
Канада Фото: canadiancor.com
15 Жовтня 2020, 15:42
читать на русском

Канада вводить додаткові санкції проти 31-го білоруського чиновника.

Цей другий етап санкцій приймається в координації з нещодавніми діями Європейського Союзу та США. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Канади.

Читайте також

Ці додаткові санкції вводяться у відповідь на грубі та систематичні порушення прав людини, які були скоєні в Білорусі. Метою є підтримка міжнародного тиску на уряд Білорусі з метою пошуку мирного та переговорного рішення поточної кризи, - зазначається у повідомленні.

Цими санкціями Канада підкреслює "широку міжнародну протидію повному ігноруванню урядом Білорусі основних принципів демократії та поваги прав людини".

Читайте також

Сьогоднішні дії підтримують більш широкі міжнародні зусилля з метою дипломатичного вирішення кризи в Білорусі. Демонструючи тверду рішучість щодо санкцій, ми зміцнюємо свою колективну здатність чинити тиск на державних чиновників у Білорусі, щоб вони прислухались до вимог білоруського народу. Канада продовжує солідарність з жителями Білорусі, коли вони борються за відновлення прав людини та досягнення демократії у своїй країні, - заявив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Нагадаємо, 14 жовтня Швейцарія включила у санкційний список 40 білоруських чиновників. Санкції Швейцарії стосуються блокування рахунків та заборону в’їзду в країну.