Карабах воює з міжнародним тероризмом - Пашинян

Цей тероризм певною мірою загрожує США, Ірану, РФ і Франції
Карабах воює з міжнародним тероризмом - Пашинян
Нікол Пашинян (фото: bbc)
1 Жовтня 2020, 11:36
читать на русском

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявляє, що невизнана Нагірно-Карабаська республіка воює проти міжнародного тероризму.

Про це він написав у своєму Facebook.

Наша дипломатія здобула велику перемогу. Міжнародне співтовариство чітко зафіксувало, що азербайджано-турецький тандем воює проти Арцаха і Вірменії за допомогою найманців-терористів. Це означає, що передова лінія Арцаха стає цивілізаційною лінією. Арцах воює з міжнародним тероризмом, цілі якого не розділені геополітичними кордонами. Цей тероризм певною мірою загрожує США, Ірану, РФ і Франції, - заявив Пашинян.

Як повідомляє портал 1news.az, Азербайджанський президент Ільхам Алієв заявив, що бойові дії в Нагірному Карабасі припиняться, якщо вірменські війська повністю вийдуть із регіону.

Вірменія має негайно залишити наші землі. Моє слово єдине, і на міжнародній арені, і всередині країни, що ми на правильному шляху, бої йдуть на азербайджанській землі, Азербайджан відновлює свою територіальну цілісність, і ми маємо на це повне право, - сказав він.

Читайте також

Нагадаємо, що вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан поновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства.  Вірменія оголосила мобілізацію і воєнний стан, а за ним і Азербайджан.

Сполучені Штати Америки застерігають інші країни не втручатись у конфлікт в Нагірному Карабаху, оскільки це лише посилить регіональне напруження.

Україна закликає сторони конфлікту в Нагірному Карабаху не розпалювати додаткових емоцій і врегулювати конфлікт з дотриманням принципу територіальної цілісності держав.