Карантин вихідного дня: як працюватиме громадський транспорт

Міська влада повина забезпечити якісне пересування людей
Карантин вихідного дня: як працюватиме громадський транспорт
Тролейбус, громадський транспорт, (фото: УНІАН)
11 Листопада 2020, 16:24
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів про роботу громадського транспорту в умовах посилення обмежень або запровадження карантину вихідного дня.

Про це він повідомив в інтерв'ю Українському радіо.

За його словами, транспорт продовжуватиме працювати.

Наразі ми дивимося на те, що відбувається в європейських країнах, і транспорт буде продовжувати працювати. В умовах карантину вихідного дня таке питання не розглядається, - сказав він.

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) зазначив, що робота громадського транспорту - це прерогатива міської влади.

Це виключно прерогатива мерів міст забезпечити якісне, ефективне пересування мешканців своїм містом на громадському транспорті, - сказав він.

Читайте також

Санлікар повідомив, що саме органи місцевого самоврядування у середу, 11 листопада, повинні були переглянути маршрути, можливо, закрити маршрути, які не є критичними для інфраструктури міста, а з тих маршрутів перевести рухомий склад на маршрути, в яких в час пік відбувається найбільше скупчення людей для того, щоб виконати норму, яка прописана в постанові Кабінету міністрів України, щоб перевезення здійснювалося в межах посадкових місць.

Якщо не можуть – відбирайте ліцензію, - наголосив Ляшко.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.