Картину Примаченко, яку на аукціоні продали за пів мільйона доларів, передадуть до музею

Благодійник з-за кордону вирішив залишити роботу відомої художниці в Україні
Картину Примаченко, яку на аукціоні продали за пів мільйона доларів, передадуть до музею
Продаж картини Примаченко Фото: https://www.facebook.com/serhiyprytula/
6 Травня 2022, 21:44
читать на русском

Анонімні благодійники з-за кордону, котрі на аукціоні купили картину Марії Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блоку" за рекордні 500 тисяч доларів, передадуть її до київського музею.

Про це повідомив голова благодійного фонду Сергія Притули у Фейсбуці.

Промінчики добра двом добродіям з-за кордону, які зробили спільну ставку і гідно оцінили роботу Примаченко. І окремо від себе хочу подякувати їм за запевнення в тому, що картина залишиться в Україні та буде передана до одного з київських музеїв. Я ще досі в шоці від того, що відбулося, - написав Сергій Притула.

Він розповів, що коли у його фонді взялись за організацію аукціону з продажу картини Марії Примаченко, то довелося "вислухати від різних людей гігабайти текстів на кшталт "херньою займаєтесь", "і шо ви за неї вторгуєте?", "потратите купу часу, щоб вторгувати грошей на пару "корчів", "да їй ціна 5 тисяч баксів".

Однак, зазначив Притула, картина була продана за рекордні для українського мистецтва гроші.

Продаж картини Приймаченко Фото: https://www.facebook.com/serhiyprytula/

До речі, зазначив він, за виторгувані кошти буде придбано 125 автівок Volkswagen T5 для переднього краю фронту.

Вони, за його словами, будуть перевозити особовий склад, вантажі, які будуть використовуватись для евакуації, для роботи підрозділів аеророзвідки тощо.

Все для того, щоб палити русню і рятувати наших. Близько двох тижнів тому нам вдалось домовитись у Німеччині про викуп такої великої партії транспорту за максимально пільговою ціною. Після передоплати нам якраз не вистачало тої суми, яку ми вчора вторгували. Я збирався робити окремий допис-звернення до людей, щоб закрити цей проєкт, але одна картина зробила це замість усіх нас. Тож ці кошти підуть на транспорт, - додав він.

Нагадаємо, у лютому 2022 року під час наступу російських військ у смт Іванків Київської області згорів історико-краєзнавчий музей, де зберігалося близько двох з половиною десятків робіт всесвітньо відомої художниці Марії Примаченко.

Читайте також

1