Керівник патрульної поліції випробував на собі дію електрошокеру - відео

Євген Жуков поділився відчуттями після удару Taser
Керівник патрульної поліції випробував на собі дію електрошокеру - відео
Випробування шокеру на Євгену Жукову Фото: скрін з відео Нацполіції
24 Листопада 2020, 11:11
читать на русском

Керівник патрульної поліції України Євген Жуков випробував на собі дію електрошокеру Taser. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Twitter.

За словами міністра, ця нелетальна зброя не завдає людині небезпечних поранень.

шокер

Шокер Фото: скрін з відео Нацполіції

Це медично сертифікована нелетальна зброя, яка знерухомлює правопорушника, але не завдає небезпечних поранень. Неприємно, але ефективно та менш небезпечно, - зазначив Аваков, коментуючи відео.

Читайте також

Нагадаємо, 11 листопада на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (досьє Авакова) запропонував законопроєкт "Про внесення змін до статті 45 Закону України "Про Національну поліцію", метою якого є вдосконалення правових підстав застосування поліціянтами електрошокових пристроїв контактної та контактно-дистанційної дії.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко, пояснюючи ініціативу глави Міністерства внутрішніх справ щодо застосування поліціянтами електрошокових пристроїв контактної та контактно-дистанційної дії, заявив, що використання електрошокерів зменшує ризик травмування як правопорушника, так і поліціянта.

Більше про те, коли поліціянти можуть застосовувати електрошокери у своїй роботі, читайте у нашому матеріалі: "Аваков хоче дозволити поліціянтам частіше бити шокерами: чи доцільно це" 

1