Керівника прокуратури в Миколаєві підозрюють у співпраці з окупантами

Під час допиту зрадник зізнався у злочинах
Керівника прокуратури в Миколаєві підозрюють у співпраці з окупантами
Арешт Фото: Mehmet Akif з Pexels
5 Квітня 2022, 14:55
читать на русском

Керівника Миколаївської окружної прокуратури підозрюють у державній зраді - чоловік передавав російським бойовикам секретну інформацію.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, посадовця затримано в ході спецоперації  та офіційно оголошено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Служба безпеки повідомила, що представник силового відомства співпрацював із представниками силових структур рф та використовував посередника, щоб відвести сліди від себе.

Чоловік передавав ворогам інформацію про оперативну ситуацію у Миколаєві та області, про загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання. Також він ділився результатами обстрілів Миколаєва, розкривав окупантам добові паролі на блокпостах області тощо.

Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію: через підставну особу передала йому імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ. У результаті обшуків у фігуранта вилучено техніку з доказами його протиправної діяльності, - кажуть у Службі безпеки.

Під час допиту зрадник зізнався у злочинах.

Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 24 березня посилила відповідальність за колабораціонізм. Зокрема, за співпрацю з державою-агресором відтепер передбачено від 10 до 12 років позбавлення волі та забороняється займати низку посад у майбутньому.

Читайте також

1