Керував окупованим селом на Київщині: СБУ затримала колаборанта

Йому повідомили про підозру
Керував окупованим селом на Київщині: СБУ затримала колаборанта
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
29 Вересня 2022, 23:11
читать на русском

СБУ затримала колаборанта, який керував селом Димер Київської області під час російської окупації. Чоловік добровільно погодився на співпрацю з агресором на посаді "заступника голови Димерської селищної ради" і "директора комбінату комунальних підприємств".

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Він забезпечував пальним військову техніку загарбників, налагодив постачання газу, електроенергії і продуктів до місць базування ворога. Крім цього, колаборант брав участь у допитах незаконно ув’язнених громадян, у тому числі представників Товариства Червоного Хреста України. Рашисти "вибивали" з них інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони і адреси проживання учасників АТО, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що чоловік координував свої дії з командиром підрозділу окупантів, полковником зс рф з позивним "отєц Кіріл".

Після звільнення Димера зловмисник переховувався від правосуддя на території інших регіонів України. Але співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали, - пояснили в СБУ.

Додали, що слідчі СБУ повідомили колаборанту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Солом’янський районний суд м. Києва обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ затримала агента РФ, який корегував удари дронів-камікадзе по півдню Одеської області.

Читайте також