Київ посилить патрулювання кладовищ під час поминальних днів

У столиці курсуватимуть додаткові автобуси, щоб люди могли діставатись до кладовищ
Київ посилить патрулювання кладовищ під час поминальних днів
Поліція, патрулювання (фото: УНІАН)
30 Квітня 2021, 14:26
читать на русском

У Києві під час поминальних днів представники поліції та муніципальної охорони посилено патрулюватимуть міські кладовища.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) під час онлайн-брифінгу у п'ятницю, 30 квітня.

За його словами, місто розробило порядок відвідування кладовищ. Також у Києві забезпечать додаткові автобусні маршрути, щоб люди змогли дістатись до кладовищ.

Під час поминальних днів біля кладовищ патрулюватимуть посилені наряди поліції та "Муніципальної охорони", які контролюватимуть ситуацію і дотримання протиепідемічних правил, - сказав мер.

Оскільки місто виходить з локдауну, то подальша ситуація з коронавірусом залежить від кожного. Кличко закликав киян та гостей столиці рід час Великодніх свят дотримуватися заходів безпеки, святкувати у родинному колі та не збиратися великими компаніями, щоб не потрапити знову до "червоної" зони карантину.


Контекст. Від 1 травня місцева влада Києва послаблює суворі карантинні обмеження у місті, зокрема, скасовують спецперепустки в громадському транспорті та відновлюють роботу заклади громадського харчування, торгівлі, ТРЦ, спортивні зали та фітнес-центри, ярмарки та ринки. Центри надання адміністративних послуг працюватимуть за попереднім записом через електронні сервіси. А у школах та дитячих садочках відновиться навчання від 5 травня.

Київ закликав проводити масові богослужіння на Великдень у режимі відеотрансляцій, а освячення великодніх кошиків - на відкритому повітрі з дотриманням 1,5 м між присутніми.

Читайте також наш матеріал: Великдень в Україні: які карантинні заборони діють в областях

Читайте також

1