Великдень в Україні: поліція чергуватиме навіть у церкві

Українці повинні дотримуватися карантинних правила всередині храму та на вулиці
Великдень в Україні: поліція чергуватиме навіть у церкві
Церква, храм. правоохоронці (фото: УНІАН)
28 Квітня 2021, 16:32
читать на русском

На Великдень та травневі свята правоохоронці готуються забезпечувати публічну безпеку та дотримання карантинних обмежень українцями. Тому українців попередили про дотримання карантинних правил у храмах.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Від 21:00 1 травня у культових спорудах починається Богослужіння з нагоди святкування Великодня.

В приміщеннях храмів треба здійснити відмежування громадян з дистанцію півтора метра, один громадянин на 4 кв. м. Також дистанцію треба забезпечити під час освячення кошиків та хресних ходів у разі їх проведення. Парафіяни повинні одягати захисні маски як в середині храмів, так і біля них під час обрядів та служінь.

Правоохоронці обмежуватимуть проведення таких релігійних обрядів як прикладання до ікон, миропомазання та святе причастя.

Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що поліція вже розробила та затвердила операційний план та розрахунок сил та засобів. До забезпечення правопорядку планують залучити максимальну кількість поліціянтів, військовослужбовців Нацгвардії та рятувальників.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, від 1 травня Україну чекають тривалі свята і пам'ятні дати: 1 травня, Великдень, який припадає на 2 травня, 8 травня - День пам'яті та примирення, 9 травня - День перемоги над нацизмом та тривалі вихідні дні. Також 2 травня в Одесі вшановуватимуть жертв трагічних подій.

Нагадаємо, що в Україні влада рекомендувала проводити богослужіння онлайн, але церкви на Великдень будуть відчинені. Але українцям необхідно дотримуватися соціальної дистанції, одягати маски, користуватись антисептиками та уникати місць масових скупчень людей.

Читайте також