Київ розпочинає опалювальний сезон уже в п'ятницю - Кличко

Місто ухвалило таке рішення з огляду на середньодобову температуру
Київ розпочинає опалювальний сезон уже в п'ятницю - Кличко
Опалювальний сезон
15 Жовтня 2020, 12:39
читать на русском

У Києві почнуть включати опалення вже в п'ятницю, 16 жовтня.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн пресконференції.

Хочу повідомити, що із 16 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон. Із завтрашнього дня ми розпочнемо подачу тепла в систему. Я вже підписав відповідне розпорядження, - зазначив Кличко.

Мер пояснив, що місто ухвалило таке рішення з огляду на середньодобову температуру. За прогнозами синоптиків, з наступного тижня буде похолодання, вночі температура опуститься до 3-5 градусів тепла. А на повний запуск централізованої системи опалення - протяжністю в 27 тисяч кілометрів до майже 12 тисяч будинків - місту потрібно приблизно тиждень.

Кличко (досьє Віталія Кличка) підкреслив, що підключення лікарень, шкіл, садочків та інших закладів соціальної сфери відбувається за окремими заявками їх керівників.

Читайте також

Нагадаємо, що підключення житлових будинків до опалення розпочинатиметься з урахуванням температури повітря, яка має опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні щонайменше протягом трьох днів.

В Україні у 50 населених пунктах через критичну ситуацію з боргами існує загроза старту опалювального сезону. Упродовж тижня 11 підприємств теплоенергетиків виплатили заборгованість і опалення дадуть вчасно у Харкові, Дніпрі, Кривому Розі Богуслава, Ірпені, Чорнобилі, Червонограді, Одесі, Полтаві, Кочетовці.

У "Нафтогазі" кажуть, що не можуть відновити постачання газу без сплати боргів, бо це заборонено українським законодавством. Крім того, повинні бути виконані необхідні умови, зокрема, підписання договору з "Нафтогазом" відповідно до законодавства.