Київ увійшов до рейтингу найзеленіших міст світу

Столиця України посіла соте місце у цьому рейтингу
Київ увійшов до рейтингу найзеленіших міст світу
Київ (Фото: pexels)
16 Січня 2021, 19:00
читать на русском

Київ опинився на сотому місці у рейтингу найзеленіших міст світу.

Про це йдеться на сайті Husqvarna Urban Green Space Index.

Укладачі рейтингу проаналізували 155 міст зі всього світу. Вони підрахували, що у Києві є 44% зелених насаджень, з яких 40% - дерева, а решта - трава. Також укладачі рейтингу обчислили, що на одну людину в Києві припадає 82,3 кв. метра зелених насаджень.

Крім того, водне середовище Києва займає 8% площі української столиці.

Перед Києвом у рейтингу розташувалося американське місто Філадельфія і столиця Італії - Рим. Відразу за Києвом - місто Південно-Африканської Республіки Кейптаун.

Перше місце у рейтингу посіло маловідоме американське місто Шарлотт - там 68% зелених насаджень, з яких 55% - дерева. Останні у рейтингу - Дубаї, Карачі і столиця Перу Ліма.

Читайте також

Нагадаємо, Київ посів сьому сходинку у світовому рейтингу міст із найбільшими заторами. Найбільші затори у Києві спостерігалися у грудні, а найвільнішими дороги були під час весняного локдауну – з березня до травня.

Про це свідчать розрахунки щорічного рейтингу Traffic Index 2020 від компанії TomTom, яка виготовляє навігатори і програмне забезпечення до них.

Перше місце за кількістю заторів посіла Москва і область, друге - Мумбай (Індія), третє - Богота (Колумбія). У 20 найзавантаженіших також увійшли Одеса (11 місце) і Харків (13 місце).

У 2019 році  затримка в  дорозі в Києві склала 51%, що означає, що годинна поїздка де-факто займає півтори години. У тому ж році Київ займав 12 місце із середньою затримкою 53%.

1