Київські електрички курсуватимуть за новим графіком: що змінилося

"Укрзалізниця" змінила графік руху приміських електричок у Києві
Київські електрички курсуватимуть за новим графіком: що змінилося
Укрзалізниця, поїзди (фото: УНІАН)
24 Грудня 2020, 10:12
читать на русском

"Укрзалізниця" продовжить маршрути руху окремих київських електричок та запустить нові потяги.

Про це йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

Зокрема з 23 грудня маршрут поїздів Житомир-Фастів та Фастів-Житомир подовжено до Києва та назад. Відповідно поїзд №7030 Житомир-Київ щоденно відправлятиметься з Житомира вранці о 5:10 та прибуватиме до Києва о 8:54. Назад щоденно ходитиме поїзд №7037 Київ-Житомир, який відправлятиметься зі столиці о 18:43 та прибуватиме до Житомира о 22:19.

Також наприкінці січня запустять новий приміський поїзд Київ-Тарасівка-Київ. А наприкінці першого кварталу 2021 року — додатковий модернізований поїзд.

Як зазначили в "УЗ", територіальні громади міст Боярка та Вишневе беруть на себе зобов’язання компенсувати перевізнику 100% витрат за перевезення пільговиків.

"Укрзалізниця" вже розпочала капітальний ремонт електропоїздів і планує закінчити роботи у першому кварталі наступного року. Це буде зовсім новий рівень комфорту та швидкості. Наприклад, з Боярки до Києва можна буде дістатися за 21 хвилину, з Вишневого — за 15 хвилин. Але головною умовою реалізації проєкту є активна участь місцевих органів влади та повна компенсація витрат за перевезення пасажирів пільгових категорій", — розповів виконавчий директор регіональної філії "Південно-Західна залізниця" Артем Миронович.

На зазначеному маршруті у робочі дні курсуватимуть вісім поїздів — по чотири вранці та ввечері у пікові періоди.

Читайте також

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" планує від березня 2021 року почати збільшувати тарифи на перевезення пасажирів на 2% щомісяця.

У 2021 році передбачено індексацію тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні з 1 березня на 2% щомісяця. Додаткові доходи становитимуть 557,9 млн грн, - йдеться  у фінплані компанії.

В "Укрзалізниці" вирішили змінити колір вагонів, тому вагони перефарбували зі світлого кольору на темний.

Також УЗ збільшила кількість воєнізованої охорони для додаткового контролю в електричках. УЗ підтримала рішення уряду не припиняти роботу громадського транспорту, попри посилення карантину.

1