Київські маршрутники відмовляються виходити на роботу та звільняються

Вони перебувають у нестабільному емоційному стані
Київські маршрутники відмовляються виходити на роботу та звільняються
Маршрутка, громадський транспорт (фото: УНІАН)
6 Квітня 2021, 13:35
читать на русском

В Києві маршрутники відмовляються виїжджати в рейси через запроваджений локдаун. Пасажири без спецперепусток намагаються потрапити в транспортний засіб, що призводить до конфліктів і накладення штрафів.

Про це повідомив керівник Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко, передає  The Village Україна.

За його словами, водії, які перевозять людей без спецперепусток, отримують штрафи у розмірі 17 тисяч гривень.

Через це маршрутники перебувають у нестабільному емоційному стані, який може загрожувати й безпеці перевезення пасажирів. А тому водії відмовляються працювати в таких умовах і звільняються, – пояснює Мойсеєнко.

Читайте також

Крім того, постачальники пального та запасних частин до автобусів почали продавати пальне й товари тільки за передоплатою. Приватні перевізники щодня зазнають великих збитків.

Нагадаємо, що 5 квітня у Києві був перший день суворого карантину. Через обмежений транспорт частина киян не мала як добрати на роботу, на дорогах утворився справжній колапс: затори у місті та на в'їздах, вдвічі дорожче таксі та майже пустий транспорт. Поліціянти патрулювали навіть парки і через гучномовці закликали виконувати карантинні вимоги.

Більше читайте у нашому матеріалі: Як пройшов перший день локдауну в Києві: затори, перевірки і конфлікти

1