Київський суд арештував майно та всі акції "Мотор Січ"

СБУ продовжує розслідування
Київський суд арештував майно та всі акції "Мотор Січ"
Мотор Січ (фото: УНІАН)
20 Березня 2021, 13:34
читать на русском

Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на майно і 100% акцій підприємства "Мотор Січ".

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням управлінської компанії, що має державну форму власності, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спецслужба веде розслідування щодо "Мотор Січі" за двома напрямками:

  • Перший – за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 та 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної та підривної діяльності на користь РФ).
  • Другий – за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 та 364 Кримінального кодексу України. В ньому досліджуються можливі порушення законодавства під час первинної приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

Йдеться не тільки про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української "Мотор Січі" - питання національної безпеки, - заявив глава СБУ Іван Баканов.

Читайте також

Варто зазначити, що підприємство продовжить роботу відповідно до вимог чинного законодавства, зі збереженням робочих місць та виконанням зобов'язань в рамках виробничих замовлень.

Нагадаємо, 11 березня РНБО ухвалила рішення повернути підприємство "Мотор Січ" у Запоріжжі у державну власність. Згідно з цим рішенням, підприємство "Мотор Січ" буде повернуто українському народу - буде повернуто у власність української держави в законний конституційний спосіб найближчим часом, - зазначив глава РНБО Данілов.

1