Київському судді, який агітував за підтримку окупантів, повідомили про підозру

Чоловік очікував, що росіяни захоплять столицю та прийде "рускій мір"
Київському судді, який агітував за підтримку окупантів, повідомили про підозру
Суддя-колаборант / Фото: СБУ
14 Вересня 2022, 22:15
читать на русском

За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру судді Північного апеляційного господарського суду, який, будучи у Києві, очікував захоплення України росіянами.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Спецслужба зібрала вичерпну доказову базу: зловмисник виправдовував звірства окупантів, зневажливо говорив про українських захисників і підбурював знайомих до співпраці з ворогом.

Така позиція є грубим порушенням "Присяги судді", що уповноважує особу, яка її склала, здійснювати правосуддя від імені України, працюючи для реалізації верховенства права на благо всього народу.

Наразі судді повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою);
  • ч. 4 ст. 27 та ч. 7 ст. 111-1 (підбурювання до колабораційної діяльності, зокрема до добровільного зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Нагадаємо, що співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще трьох колаборантів. Зловмисники сформували "ядро" окупаційної адміністрації на тимчасово окупованій території Старобільського району Луганщини.

Читайте також