Був застреленим: на Росії підтвердили смерть нардепа-колаборанта Ковальова

Співмешканка Ковальова також загинула
Важливо
Був застреленим: на Росії підтвердили смерть нардепа-колаборанта Ковальова
Олексій Ковальов Фото: facebook.com/profile.php?id=100063985545703
29 Серпня 2022, 18:31
читать на русском

На Росії слідчий комітет підтвердив смерть нардепа-колаборанта Олексія Ковальова, якого вбили в окупованій Голій Пристані Херсонської області.

Про це повідомив Слідчий комітет Росії у Telegram.

Внаслідок отриманого вогнепального поранення помер заступник голови Військово-цивільної адміністрації Херсонської області з сільського господарства Олексій Ковальов. Напад було скоєно за місцем його проживання 28 серпня 2022 року, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що також загинула його співмешканка.

За словами депутата Херсонської облради Сергія Хланя, дівчина померла у лікарні.

Сьогодні зранку в реанімації померла дівчина Олексія Ковальова, у якої було поранення швайкою (заточкою), - сказав Сергій Хлань.

Нагадаємо, Олексій Ковальов - заможний херсонський аграрій, який пройшов до парламенту від "Слуги народу" і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до росії через Крим.

У квітні 2022 року було відкрито кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

На початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - "уряді Херсонської області".

6 липня 2022 року генеральний прокурор, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня, за клопотанням ДБР, народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата було оголошено в розшук.