Працює на росію: проти нардепа Ковальова порушено кримінальне провадження

Депутат співпрацює з окупаційними силами у Херсонської області
Головне
Працює на росію: проти нардепа Ковальова порушено кримінальне провадження
Олексій Ковальов Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063985545703
9 Червня 2022, 11:43
читать на русском

Державне бюро розслідувань (ДБР) порушило кримінальне провадження щодо народного депутата України Олексія Ковальова, який почав працювати на окупантів у Херсонській області. 

Справу відкрито за колабораційну діяльність, - повідомили у пресслужбі відомства.

Оперативники ДБР встановили, що депутат співпрацює з окупаційними силами російської федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області:

Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим з подальшою реалізацією на території рф, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали з окупованого Криму. Депутат (досьє Ковальова) забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольному йому санаторію, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

У ДБР кажуть, що ще у квітні поточного року Генеральний прокурор порушив кримінальне провадження проти Ковальова за ознаками складу злочину, передбаченого частиною четвертою ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" у Фейсбуці повідомив, що під час війни перебуває з сім'єю у Голій Пристані, яка перебуває під контролем російських військ. У соцмережі депутат публікує фото та розповідає, як він допомагає місцевим мешканцям.

Ковальов написав також, що його "відвідали" російські військові та проводили обшук, однак заперечив співпрацю з окупантами.

Також депутат заперечує "зраду" та "колабораціонізм". Він запевнив, що продовжує "виконувати обов'язки народного депутата".

19 квітня депутати з фракції "Слуга народу" у Верховній Раді заявили, що готові призупинити членство в ній народного депутата Олексія Ковальова.

3 травня фракція "Слуга народу" у Верховній Раді виключила за свого складу народного депутата Олексія Ковальова, якого звинуватили у співпраці з окупантами.

8 червня депутат у себе в соцмережі написав про любов до росії і що Херсонська область увійде до складу рф. Після цього допису нардепа фракція "Слуга народу" заявила, що їхній колишній колега став колаборантом агресора. Тому в СН вирішили звернутися до ВР з закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата та звернутися до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду.

Читайте також