Росія нас чує і розуміє: депутат-слуга оголосив про співпрацю з окупантами

Нардеп почав хвалити окупаційну владу на Херсонщині
Головне
Росія нас чує і розуміє: депутат-слуга оголосив про співпрацю з окупантами
Олексій Ковальов Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100021784270277
8 Червня 2022, 17:17
читать на русском

Народний депутат Олексій Ковальов, який потрапив до Ради з партією "Слуга народу", на території тимчасово окупованої Херсонської області почав працювати з рашистами, хоча раніше цю співпрацю заперечував.

На своїй "російськомовній сторінці" у Facebook депутат написав, що днями був присутнім на "дуже важливому" заході — зустрічі першого заступника адміністрації президента рф з фермерами Херсонщини.

Допис Ковальова на сторінці https://www.facebook.com/profile.php?id=100021784270277

Вчора був на дуже важливому для мене та й для всіх фермерів у наших краях заході – перший заступник керівника адміністрації президента російської федерації сергій кірієнко зустрівся з фермерами Херсонської області. По-перше, було заявлено, що росія тут всерйоз і назавжди. По-друге, на зустрічі ми озвучили всі наші запитання та побажання... Планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини до економічної моделі росії. Застосовуватимуться всі інструменти підтримки виробників аграрної продукції, які діють на території рф. Думаю, що скажу не лише про себе, а й інших учасників зустрічі – люди вийшли з усвідомленням, що росія нас чує та розуміє, - написав депутат.

Також він заявив, що окрім аграрних питань обговорювали і статус Херсонської області:

Повторююсь, росія назавжди і найтісніша інтеграція з росією вже відбувається.

Від редакції: раніше нардеп публікував свої пости українською мовою на іншій Фейсбук-сторінці  - https://www.facebook.com/profile.php?id=100063985545703. У своїх постах він заперечував співпрацю з окупантами. Останній його допис у цьому профілі датується 7 червня. У ньому йдеться про природні пожежі та про зникнення мобільного зв'язку в регіоні.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" у Фейсбуці повідомив, що під час війни перебуває з сім'єю у Голій Пристані, яка перебуває під контролем російських військ. У соцмережі депутат публікує фото та розповідає, як він допомагає місцевим мешканцям.

Ковальов написав також, що його "відвідали" російські військові та проводили обшук, однак заперечив співпрацю з окупантами.

Також депутат заперечує "зраду" та "колабораціонізм". Він запевнив, що продовжує "виконувати обов'язки народного депутата".

19 квітня депутати з фракції "Слуга народу" у Верховній Раді заявили, що готові призупинити членство в ній народного депутата Олексія Ковальова.

3 травня фракція "Слуга народу" у Верховній Раді виключила за свого складу народного депутата Олексія Ковальова, якого звинуватили у співпраці з окупантами.

Читайте також

1