"Несподівано та безпідставно": нардеп Ковальов про призупинення його членства у "Слузі народу"

Нардепа підозрюють у співпраці з окупантами на Херсонщині
Важливо
"Несподівано та безпідставно": нардеп Ковальов про призупинення його членства у "Слузі народу"
Олексій Ковальов Фото: facebook.com/profile.php?id=100063985545703
3 Травня 2022, 14:31
читать на русском

Народний депутат Олексій Ковальов, якого підозрюють у співпраці з окупантами, прокоментував призупинення його членства у фракції "Слуга народу".

Нардеп у коментарі "Схемам" назвав це рішення "несподіваним" та безпідставним, оскільки немає доказів його держзради.

У цій заяві не дали будь-яких доказів, що я співпрацював, співпрацюю або, можливо, буду співпрацювати з окупованою владою. Тобто це – абсолютно голослівна заява, яка не підкріплюється жодними фактами, - сказав Олексій Ковальов.

Своєю чергою слуги звернулися до генеральної прокурорки Ірини Венедиктової, голови Служби Безпеки України Івана Баканова, аби порушити відповідну кримінальну справу щодо нардепа. Проте Ковальов заявив, що і сам може звернутися до Венедіктової та Баканова щодо перевірки озвучених членами "Слуги народу" фактів його ймовірної співпраці з окупантами.

Щодо того, що вони будуть звертатися до Баканова та Венедіктової, то я теж можу звернутися до них з тим, щоб вони порушили кримінальну справу, і в рамках справи вже досліджували державну зраду, оскільки факт звинувачення в таких тяжких злочинах, я вважаю, це неприпустимо без будь-яких доказів від політичної партії і фракції "Слуга народу", - додав він.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" у Фейсбуці повідомив, що перебуває з сім'єю у Голій Пристані, яка перебуває під контролем російських військ. У соцмережі депутат публікує фото та розповідає, як він допомагає місцевим мешканцям.

Ковальов написав також, що його "відвідали" російські військові та проводили обшук, однак заперечив співпрацю з окупантами.

Також депутат заперечує "зраду" та "колабораціонізм". Він запевнив, що продовжує "виконувати обов'язки народного депутата".

19 квітня депутати з фракції "Слуга народу" у Верховній Раді заявили, що готові призупинити членство в ній народного депутата Олексія Ковальова.

Читайте також

1