"Слуга народу" відреагувала на останню заяву Ковальова щодо любові до росії

Ковальова позбавили мандата народного депутата ще у квітні
Головне
"Слуга народу" відреагувала на останню заяву Ковальова щодо любові до росії
Олексій Ковальов Фото: facebook.com/profile.php?id=100063985545703
8 Червня 2022, 18:46
читать на русском

Партія та фракція "Слуга Народу" відреагували стосовно народного депутата Олексія Ковальова та його проросійських заяв у соцмережах.

Про це йдеться у Telegram-каналі "Слуги народу".

Зазначається, що 28 квітня було зроблено спільну заяву політичної партії "Слуга народу" та фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України щодо Ковальова, обраного у виборчому окрузі 186 (Херсонська область). Станом на той момент, народний депутат добровільно перебував на тимчасово захопленій території та спілкувався із російськими військовими. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав, а перевірити факти з обʼєктивних причин було неможливо.

Ще тоді партія і фракція дійшли висновку, що навіть з наявної інформації така поведінка несумісна зі званням народного депутата і тим більше - членством у фракції "Слуга народу". Відтак, Ковальова виключили з фракції та звернулися до Генерального прокурора України І.В.Венедіктової та голови СБУ І.Г.Баканова із закликом порушити відповідну кримінальну справу.

Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після "наради" в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації кірієнком, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні, - йдеться у повідомленні.

Саме тому "Слуга народу" вирішила:

  • звернутися до Верховної Ради України із закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата України у відповідності до чинного законодавства;
  • звернутися до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів і майна згідно чинного законодавства;
  • звернутися до органів судової влади із закликом якнайшвидше розглянути справу Ковальова, визначивши міру покарання згідно із законом

Зрадники й колаборанти не можуть представляти українців у Верховній Раді України. Вони мають понести повну відповідальність перед українським народом за співпрацю із ворогом і бути покараними з усією суворістю закону, - наголосили у партії.

Крім цього, Ковальова не будуть закликати складати мандат. Тому це має статись за законом, після вироку суду.

Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ, - додали "слуги".

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" у Фейсбуці повідомив, що під час війни перебуває з сім'єю у Голій Пристані, яка перебуває під контролем російських військ. У соцмережі депутат публікує фото та розповідає, як він допомагає місцевим мешканцям.

Ковальов написав також, що його "відвідали" російські військові та проводили обшук, однак заперечив співпрацю з окупантами.

Також депутат заперечує "зраду" та "колабораціонізм". Він запевнив, що продовжує "виконувати обов'язки народного депутата".

19 квітня депутати з фракції "Слуга народу" у Верховній Раді заявили, що готові призупинити членство в ній народного депутата Олексія Ковальова.

3 травня фракція "Слуга народу" у Верховній Раді виключила за свого складу народного депутата Олексія Ковальова, якого звинуватили у співпраці з окупантами.

Читайте також

1