Депутату-колаборанту оголосили підозру у державній зраді

Ковальова звинуватили у пособництві державі-агресору
Головне
Депутату-колаборанту оголосили підозру у державній зраді
Олексій Ковальов
6 Липня 2022, 17:03
читать на русском

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила про підозру народному депутату України Олексію Ковальову, який почав працювати з окупантами.

Працівники Державного бюро розслідувань у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам, - повідомили у ДБР.

У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - "уряді Херсонської області".

Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.


Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" у Фейсбуці повідомив, що під час війни перебуває з сім'єю у Голій Пристані, яка перебуває під контролем російських військ. У соцмережі депутат публікує фото та розповідає, як він допомагає місцевим мешканцям.

Ковальов написав також, що його "відвідали" російські військові та проводили обшук, однак заперечив співпрацю з окупантами.

Також депутат заперечує "зраду" та "колабораціонізм". Він запевнив, що продовжує "виконувати обов'язки народного депутата".

19 квітня депутати з фракції "Слуга народу" у Верховній Раді заявили, що готові призупинити членство в ній народного депутата Олексія Ковальова.

3 травня фракція "Слуга народу" у Верховній Раді виключила за свого складу народного депутата Олексія Ковальова, якого звинуватили у співпраці з окупантами.

8 червня депутат у себе в соцмережі написав про любов до росії і що Херсонська область увійде до складу рф. Після цього допису нардепа фракція "Слуга народу" заявила, що їхній колишній колега став колаборантом агресора. Тому в СН вирішили звернутися до ВР з закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата та звернутися до Генпрокуратури та СБУ із закликом якнайшвидше передати справу Ковальова до суду.

Читайте також