Застрелили з його ж рушниці: з'явилися нові подробиці вбивства нардепа-колаборанта Ковальова

Через це у Голій Пристані проводитимуть перевірки та обшуки населення
Застрелили з його ж рушниці: з'явилися нові подробиці вбивства нардепа-колаборанта Ковальова
Олексій Ковальов Фото: facebook.com/profile.php?id=100063985545703
29 Серпня 2022, 12:01
читать на русском

Росіяни зібрали силовиків в окупованій Голій Пристані, де було вбито нардепа- колаборанта Олексія Ковальова.  Будуть проводити обшуки у місцевого населення.

Як повідомив заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Telegram, силовики у Голій Пристані проводитимуть перевірки у людей через вбивство екснардепа Олексія Ковальова напередодні.

Є інформація, що сьогодні орки планують проводити фільтраційні заходи у Голій Пристані. Стягнули туди додаткові сили, проводитимуть перевірки та обшуки населення, - йдеться у повідомленні.

За даними росЗМІ, тіло Ковальова з вогнепальним пораненням у голову виявили у його будинку у місті Гола Пристань на Херсонщині. Поруч лежала помпова рушниця "Моссберг", яка офіційно була зареєстрована на самого Олексія Ковальова. Хто стріляв – з'ясовують.

Також, нібито ножем у шию було поранено 38-річну дівчину Ковальова, її госпіталізовано. Напад стався 28 серпня близько 15-ї години дня.

Блогер Денис Казанський у своєму Telegram-каналі висунув іншу версію вбивства Ковальова.

Жив собі народний депутат України Олексій Ковальов. Успішний бізнесмен, молодий політик з амбіціями. Наприкінці минулого року купив київський "4 канал" – явно із прицілом на посилення політичного впливу. Здавалося, попереду лише зростання. Але починається російське вторгнення і 33-річний нардеп раптово вирішує обміняти політичну кар'єру, бізнес і щойно куплений телеканал на посаду в окупаційній адміністрації Херсонської області. Кінець виявився трохи передбачуваним – учора Ковальова застрелили у власному будинку із дробовика. Молодець, підтримав Росію!, - написав Казанський.

Блогер припустив, що варіант про те, що з ним розправилися партизани, може бути правдоподібним. Але не виключив - що Ковальова могли вбити з іншої причини.

Цілком можливо, що Ковальова замочили просто під час місцевих розбірок за зерно. На окупованій території зараз панують мародерство та пограбування. У фермерів відбирають урожаї, окупаційна влада фактично перетворилася на організоване злочинне угруповання. Нещодавно росіяни заарештували за розбій заступника гауляйтера Нової Каховки Віталія Єфименка. Він займався пограбуванням місцевих бізнесменів. Цілком ймовірно, що за аналогічні справи прикінчили і Ковальова, - припустив блогер.

Казанський згадав сумний досвід інших колаборантів: "Здавалося, вже й мавпа зрозуміла б, що зв'язуватися з Росією згубно і небезпечно. Все одно замочать – як не диверсанти, то свої. Але ні. Ненавчені кретини спокушаються на обіцянки наживи і один за одним вирушають до пекла".

Нагадаємо, Олексій Ковальов - заможний херсонський аграрій, який пройшов до парламенту від "Слуги народу" і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до росії через Крим.

У квітні 2022 року було відкрито кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

На початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - "уряді Херсонської області".

6 липня 2022 року генеральний прокурор, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня, за клопотанням ДБР, народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата було оголошено в розшук. 

Читайте також

1