Кількість хворих на COVID-19 зросте до 30 тисяч, якщо скасувати карантин

Зростання захворюваності на коронавірус призведе до 100% заповненості ліжок у лікарнях
Кількість хворих на COVID-19 зросте до 30 тисяч, якщо скасувати карантин
Карантин (Фото: Flicr)
17 Листопада 2020, 08:56
читать на русском

При скасуванні протиепідемічних заходів захворюваність на COVID-19 може зрости від 20 до 30 тисяч випадків за добу, що призведе до колапсу медичної системи.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов ефірі телеканалу ICTV.

За словами міністра, при скасуванні карантинних обмежень захворюваність на коронавірус стрімко зросте, відповідно, і заповненість ліжок у лікарнях.

Якщо скасувати всі протиепідемічні заходи, ми побачимо зростання до 20, 25, 30 тисяч хворих (за добу - ред.). Потім отримаємо дуже швидко 100% заповненості ліжок у наших лікарнях і колапс медичної системи, - зазначив глава МОЗ.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що жодна країна не відмовляється від карантинних заходів, оскільки інших засобів, щоб стримати поширення коронавірусної хвороби наразі не існує.

Читайте також

За його словами, в Європі запроваджують доволі суворі протиепідемічні заходи, і з точки зору епідеміології найкращим варіантом є повний локдаун. В Україні, з огляду на економічну ситуацію, компромісним варіантом є карантин вихідного дня, який ввели з метою зменшення кількості контактів між людьми. Це потрібно, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я очікує, що карантин вихідного дня допоможе зупинити "ураганний темп" зростання захворюваності на коронавірус в Україні.

Станом на 17 листопада 2020 року в Україні зафіксовано 11 968 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

1