Кіпрська церква підтвердила визнання автокефалії ПЦУ

Підтримали визнання автокефалії ПЦУ 10 представників Синоду
Кіпрська церква підтвердила визнання автокефалії ПЦУ
Засідання Синоду (фото: religionpravda.com.ua)
26 Листопада 2020, 04:01
читать на русском

Синод Кіпрської Православної Церкви схвалив рішення про визнання автокефалії Православної церкви України.

Про це повідомила пресслужба Церкви Кіпру.

Священний Синод Церкви Кіпру на засіданнях 23 і 25 листопада 2020 року детально обговорив українське церковне питання і проблемну ситуацію, що виникла з поминанням Блаженнішим архієпископом Кіпрським Хризостомом Епіфанія як Предстоятеля Церкви України, і вирішив не виступати проти цього рішення Його Блаженства, - йдеться у повідомленні.

Підтримали визнання автокефалії ПЦУ 10 представників Синоду, проти - 7. Митрополит Никифор зазначив, що рішення не носить обов’язкового характеру, тому що це "питання віри".

Читайте також

Водночас Священний Синод очікує широкого обговорення із загальною участю для подолання нинішньої кризи, яка загрожує розколом Церкви Христової.

Зазначимо, Кіпрська Церква, яка є однією з найдавніших помісних Церков, визнана автокефальною на III Вселенському соборі, та 10-та за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання Томосу про автокефалію Православної церкви України та стала четвертою Церквою, яка визнає Помісну ПЦУ – після Вселенського Патріархату, Церкви Греції та Олександрійського Патріархату.

Нагадаємо, що почесний патріарх Православної церкви України, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет зізнався, що за радянських часів співпрацював із КДБ.

1