Кириленко: депортованих маріупольців рашисти змусять воювати за "ДНР"

Орки ускладнюють евакуацію окупованого міста
Кириленко: депортованих маріупольців рашисти змусять воювати за "ДНР"
Розвідник ДНР фото: СБУ
8 Квітня 2022, 16:42
читать на русском

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко зазначив, що рашисти вивозять мешканців Маріуполя до окупованих східних областей, аби мобілізувати чоловіків в "ДНР".

Про це він сказав під час брифінгу в Українському медіацентрі.

За його словами, окупанти з кожним днем ускладнюють процес виїзду маріупольців:

Вимагають, аби виїжджали жінки з дітьми, чоловіків залишають у Маріуполі, або змушують виїжджати на території рф або окуповану територію. Потім трапляються випадки, людям, що все ж поїхали туди, приходять повістки про призив до так званих "ДНР". Люди не хочуть туди їхати, не мають такого бажання, це сильно дратує окупантів.

Також Кириленко зазначив, що в регіоні понад місяць, попри численні погодження, не має можливості доставити гуманітарну допомогу в Маріуполь:

Понад місяць працює зелений коридор, але тільки в один бік, люди можуть на власному транспорті виїжджати. Цей маршрут продовжує працювати, попри те, що ворог постійно порушує домовленості. Ті ж домовленості, які були про можливе залучення Туреччини до морської евакуації, не мають дієвого результату.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що окупанти проводять примусову мобілізацію чоловіків на околицях Маріуполя, який тимчасово контролюються армією рф.

Читайте також

1