Китай схвалив використання COVID-вакцини для дітей

Чиновники стверджують, що безпека та ефективність цих вакцин доведена
Китай схвалив використання COVID-вакцини для дітей
Коронавірус, вакцина CoronaVac от Sinovac Biotech (фото: УНІАН)
8 Червня 2021, 12:31
читать на русском

У Китаї схвалили екстрене використання вакцини проти коронавірусу для дітей віком до трьох років. Так, країна стала першої, яка схвалила COVID-вакцину для такої вікової категорії.

Про це повідомило агентство AFP з посиланням на представника компанії Sinovac.

Представник компанії зазначив, що вакцину Sinovac схвалили для використання для маленьких дітей до трьох років. Раніше її схвалили для використання у віці від трьох до 17 років.

Втім, поки невідомо, коли маленьких дітей почнуть вакцинувати. Національна комісія з охорони здоров'я повинна визначити графік "відповідно до поточних потреб Китаю щодо запобігання та боротьби з епідеміями та постачання вакцин".

Компанія завершила випробовування вакцини на ранніх стадіях у дітей та підлітків. Результати мають бути оприлюднені у науковому журналі Lancet найближчим часом.

Державна телекомпанія CCTV повідомила, що один із чиновників робочої групи Державної ради з питань протидії епідеміям заявив, що вакцини схвалені для дітей, а її "безпека та ефективність" доведена.

Представник іншої основної в Китаї компанії з виробництва вакцин, Sinopharm, заявив, що експерти продемонстрували ефективність вакцини для дітей, але не підтвердив, чи була вона схвалена для використання.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) схвалила вакцини Sinopharm та Sinovac для екстреного застосування дорослим у віці від 18 років. Але наразі ВООЗ не рекомендує вакцинувати дітей проти коронавірусу.

США, Великобританія, Сінгапур та Європейський Союз затвердили вакцину Pfizer-BioNTech для дітей від 12 років.

Читайте також

1