Китай швидко нарощує ядерний арсенал, а США занепокоєні

Вашингтон закликав Пекін до взаємодії
Китай швидко нарощує ядерний арсенал, а США занепокоєні
Прапор Китаю (Фото: pixabay)
2 Липня 2021, 10:59
читать на русском

США занепокоєні нарощуванням ядерних сил Китаєм, зокрема будівництва понад 100 нових ракетних шахт в пустельній місцевості на заході країни.

Про це повідомив прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс під час брифінгу, пише Reuters.

За його словами, ці звіти та інші події можуть свідчити, що ядерний арсенал КНР буде рости швидше і до вищого рівня, ніж, можливо, очікувалося раніше. Такі  новини викликають тривогу, оскільки невідомі наміри Китаю.

Це накопичення турбує. Це викликає питання про наміри КНР. І для нас це підкреслює важливість реалізації практичних заходів щодо зниження ядерних ризиків, - зазначив Прайс.

Представник Держдепу зазначив, що Штати закликають Китай до взаємодії.

Ми закликаємо Пекін взаємодіяти з нами щодо практичних заходів щодо зниження ризиків дестабілізації "гонки озброєнь" - потенційно дестабілізуючої напруженості, - зазначив він.

Прайс наголосив, що саме з цієї причини президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним зробив стратегічну стабільність пріоритетом. Тому таке ж обґрунтування застосовується і до взаємодії з іншою ядерною державою, зокрема Китаєм.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден розповів, що Вашингтон може співпрацювати з Росією у сферах спільного інтересу, зокрема зміни клімату та нерозповсюдження ядерної зброї.

Читайте також

1