Киянина, який вбив та розчленував матір, відправлять до психлікарні

Експертизи засвідчили, що на момент вбивства чоловік не міг усвідомлювати свої дії
Киянина, який вбив та розчленував матір, відправлять до психлікарні
Фото: київська поліція
18 Листопада 2021, 06:07
читать на русском

Чоловіка, який вбив та розчленував свою матір у Києві, відправлять на примусове лікування.

Як повідомила столична прокуратура, до суду скеровано клопотання "про застосування примусових заходів медичного характеру" відносно чоловіка, який вбив матір.

Слідство встановило, що у травні 2021 року киянин у власній квартирі до смерті побив 64-річну матір, і щоб приховати злочин, розпиляв тіло жінки, зібрав його частини та викинув.

Після вбивства він блукав територією Київської області - його затримали на залізничному вокзалі у Білій Церкві.

У прокуратурі зазначають, що в кримінальному провадженні "виконані всі необхідні дії та зібрані достатні докази щодо винуватості чоловіка у вчиненні умисного вбивства".

Проте, результати судово-психіатричної експертизи засвідчили, що на момент вчинення інкримінованого правопорушення він за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновками лікарів на теперішній час психічний стан останнього не змінився та він потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом, що виключало б його небезпечну поведінку, - йдеться у повідомленні.

Подільський районний суд Києва вирішуватиме, чи відправляти вбивцю на примусове лікування до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Нагадаємо, 28 квітня перехожий у Києві знайшов сумку, у якій було розчленоване тіло. Згодом правоохоронці повідомили, що затримали підозрюваного. Він розповів, що вбив товариша під час сварки.

Читайте також

1