Кличко обіцяє, що кияни сплачуватимуть комуналку за цінами 2019 року

Мешканці багатоквартирних будинків платитимуть за ЖКП за торішніми тарифами
Кличко обіцяє, що кияни сплачуватимуть комуналку за цінами 2019 року
13 Січня 2021, 14:00
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що тарифи на гарячу воду та опалення у столиці залишаться на рівні торішніх.

Під час онлайн-брифінгу столичний голова нагадав, що питання тарифів підіймається кожного опалювального сезону через те, що збільшується вартість електроенергії та газу, що є основними складовими для виробництва тепла та постачання гарячої води.

І це є причиною для перегляду тарифів на тепло та гарячу воду. Київ має обґрунтовані та затвердженні розрахунки. Але цього опалювального сезону ціна послуг на опалення та гаряче водопостачання не зміниться. Мешканці багатоквартирних будинків сплачуватимуть за комунальні послуги за тарифами ще 2019 року, – наголосив він (досьє Кличка).

За його словами, кияни сьогодні можуть вплинути на суми в платіжках за комуналку. Так, майже 800 будинків вже скористались міськими програмами з енергоощадження.

Читайте також

Він наголосив, що термомодернізація будинків дозволяє зменшити витрати за комунальні послуги у 2-3 рази.

На 2021 рік ми виділили з бюджету понад 150 мільйонів гривень на заходи з енергоощадження, - повідомив Кличко.

Нагадаємо, від 1 січня 2021 року зросли тарифи комунального підприємства "Київтеплоенерго". На сайті КМДА оприлюднили розпорядження.

Так, тариф на послугу з постачання теплової енергії підвищили на 19,2%. Відповідно, новий тариф встановили на рівні 1 616,48 грн за 1 Гкал (з ПДВ), раніше - 1 356,31 грн за 1 Гкал.

Тариф наведений без урахування витрат на утримання та ремонт індивідуальних теплових пунктів, а також без витрат на утримання та ремонт центральних теплових пунктів.