Кличко показав, як у Києві будують новий пішохідний міст - відео

Міст на острів Оболонський будують у Києві
Кличко показав, як у Києві будують новий пішохідний міст - відео
Пішохідний міст будують у Києві Фото: КМДА
15 Квітня 2021, 16:39
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко показав, як будують пішохідний міст з Оболонської набережної на острів Оболонський.

Відео робіт він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

У столиці триває будівництво ще одного цікавого і гарного об’єкту – пішохідного мосту з Оболонської набережної (в районі гольф-центру) на острів Оболонський. Там вже спорудили фундамент опори на набережній. А саму опору підготували до монтажу. Тривають роботи й зі спорудження однієї з опор в протоці. Наступними в черзі на будівництво – ще одна опора в водоймі та опора на острові, – розповів мер.

Читайте також

Він нагадав, що конструкція мосту спиратиметься на чотири опори, дві з яких будуть розташовані в протоці.

Ширина пішохідного об'єкта буде чотири метри. Довжина – 164 метри. Міст підсвічуватиметься у вечірній і нічний час і буде комфортним для пересування маломобільних груп населення.

За словами Кличка, важливо, що пішохідний міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки Оболонь.

Відомо, що новий міст столиця зводить за кошти меценатів.

На мосту та прилеглій території облаштуємо відеоспостереження задля безпеки киян та гостей столиці. Здійснимо також доброустрій на острові. З мінімальним втручанням в природний ландшафт. Облаштуємо там і зону для купання. Щоб у киян було більше комфортних місць для відпочинку, – додав мер.

Нагадаємо, цього року в Києві планують відкрити Подільсько-Воскресенський міст, який будують ще досі, та дві станції метро. У столиці також планують оновити кілька парків.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що цього року відкриють ще дві станції метро на Виноградар. Столична влада планує відкрити другу частину Пейзажної алеї та оновити Маріїнський парк, парк Шевченка та парк Рильського.

1