Кличко назвав терміни відкриття нових станцій метро та Подільсько-Воскресенського мосту

Столична влада планує відкрити другу частину Пейзажної алеї та оновити Маріїнський парк
Кличко назвав терміни відкриття нових станцій метро та Подільсько-Воскресенського мосту
Віталій Кличко Фото: КМДА
3 Лютого 2021, 05:01
читать на русском

Цього року в Києві планують відкрити Подільсько-Воскресенський міст, який будують ще досі, та дві станції метро. У столиці також планують оновити кілька парків.

Так, київська влада планує відкрити Подільсько-Воскресенський міст зі з'їздом на Троєщину до літа цього року. Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив 1 лютого під час відкриття першого офлайн-магазину IKEA в столиці.

Також Кличко наголосив що цього року відкриють ще дві станції метро на Виноградар. Столична влада планує відкрити другу частину Пейзажної алеї та оновити Маріїнський парк, парк Шевченка та парк Рильського.

Читайте також

У жовтні 2020 року Кличко стверджував, що у напрямку Троєщини вже готові опори для майбутніх прогонів мосту. Також триває процес бетонування проїжджої частини на Русанівських садах. Там, до речі, паралельно бетонують основу для майбутньої гілки метрополітену.

Нагадаємо, 9 жовтня мер Києва повідомив, що міська влада розпочинає втілення ще одного інфраструктурного проєкту - будівництво нового пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів "Оболонський".

Планується, що міст з’єднає Оболонську набережну (в районі гольф-центру) з островом "Оболонський", - сказав Кличко.

За його словами, ширина мосту буде 4 метри. Довжина - 164 метри. Він матиме три прольоти. Конструкція споруди спиратиметься на 4 опори, дві з яких будуть розташовані в протоці.