Кличко показав, як у Києві відновлюють будинки, у які влучили ракети РФ (відео)

Деякі будинки будуть готові до заселення уже за два місяці
Кличко показав, як у Києві відновлюють будинки, у які влучили ракети РФ (відео)
Російський снаряд потрапив у житловий будинок в Києві / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
13 Вересня 2022, 19:36
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко розповів, коли завершиться відновлення київських будинків, в які влучили російські ракети.

Про це повідомив Кличко у Facebook.

За його словами, відновлювальні роботи в будинку на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі закінчать вже за два місяці. Йдеться про 16-поверховий житловий будинок, що зазнав значних пошкоджень внаслідок потрапляння російської ракети 15 березня.

В будинку 126 квартир. 64 помешкання вигоріли повністю, 62 постраждали частково. Робимо все для того, щоб роботи не припинялись і максимально швидко люди змогли повернутись у свої домівки, - заявив Кличко.

Мер розповів про унікальні технології відновлення 27-поверхового будинку на проспекті Валерія Лобановського, у який також влучила російська ракета на третій день повномасштабної війни.

Там роботи завершать навесні наступного року. В будинку 126 квартир. Постраждали 16 помешкань. Наразі тривають унікальні роботи з влаштування монолітного залізобетонного каркаса будинку, - зазначив Кличко.

За словами мера, влітку столиця розпочала відновлювальні роботи в 11 житлових будинках, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок обстрілів російськими варварами. Найбільше пошкоджень зазнали окремі будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах Києва.

Нагадаємо, що Україна буде вимагати від російської федерації мінімум 300 млрд доларів репарацій за шкоду, яка була завдана внаслідок російського вторгнення.

Читайте також

1