Кличко пообіцяв звільнити: чиновник КМДА, який відповідає за культурну спадщину, гуляв у ресторані під час комендантської години

Никоряк разом зі столичним забудовником Артуром Мхітаряном відвідував ресторан "Біарриц" (Biarritz) у комендантську годину та повітряну тривогу
Головне
Кличко пообіцяв звільнити: чиновник КМДА, який відповідає за культурну спадщину, гуляв у ресторані під час комендантської години
8 Червня 2023, 09:30
читать на русском

Міський голова Києва Віталій Кличко пообіцяв, що змусить звільнитися директора департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряка, якого помітили на вулицях столиці й у ресторані під час комендантської години.

Про це Віталій Кличко повідомив у Facebook і Telegram, реагуючи на матеріал "Української правди"

"За порушення комендантської години є адміністративна відповідальність для всіх громадян. А чиновник, будь-якого рангу, несе ще й політичну відповідальність. Директор департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк, якого вночі, в глибоку комендантську годину, помітили на виході з ресторану, буде звільнений. Сказав йому писати заяву".

Кличко також закликав правоохоронні органи контролювати розважальні заклади та заклади харчування й карати їх за роботу в комендантську годину.

Заяві Кличка передувало оприлюднене журналістами УП відео, на якому чиновник Київської міської держадміністрації (КМДА) Олександр Никоряк, який опікується культурною спадщиною в столиці, разом зі столичним забудовником Артуром Мхітаряном відвідував ресторан "Біарриц" (Biarritz) у комендантську годину та повітряну тривогу. Никоряк їздив столицею з кортежем Мхітаряна. Столичний чиновник покинув заклад о 2 годині ночі. О 3 ночі до ресторану під'їхали правоохоронці, але вони швидко поїхали, бо не було ні людей, ні шуму.

У комендантську годину "Українській правді" вдалося зафільмувати у Києві два заклади, які працюють - Біаріц та Frou Frou. Біля ресторанів УП помітила забудовників, чиновників та спортсменів. У закладах ззовні відсутнє освітлення, крім того, Біаріц запускав гостей не з центрального входу. О 3 ночі до ресторану під'їхали правоохоронці, але оскільки не було людей та шуму вони швидко покинули околиці.

Нагадаємо. кілька тижнів тому український музикант Віктор Павлік разом з дружиною Катериною Репяховою потрапив у скандал. Репяхова, яка активно веде свій Instagram-блог, виклала відео, на якому вона з чоловіком у комендантську годину їде по Південному мосту в Києві. Міст закритий для проїзду приватного транспорту з червня минулого року.