Кличко пригрозив зупинити транспорт у Києві (відео)

Якщо люди не припинять "штурмувати" громадський транспорт без нагальних потреб влада змушена буде його зупинити
Головне
Кличко пригрозив зупинити транспорт у Києві (відео)
Тролейбус, громадський транспорт, (фото: УНІАН)
24 Березня 2021, 13:18
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом столиці тільки за крайньої потреби, аби не допустити колапсу столичної медицини.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Нам необхідно зупинити розповзання вірусу. Інакше – медична система не впорається з такою кількістю хворих! Практично всі сили в медичних закладах кинуті на допомогу пацієнтам з коронавірусом. А ще ж у нас чимало киян з іншими захворюваннями, яким теж потрібна допомога лікарів. Привозять пацієнтів і з невідкладними випадками. Давайте думати і про це! Якщо "ляже" медична система, хто нам допомагатиме, хто рятуватиме здоров’я і життя киян? – сказав Кличко (досьє Віталія Кличка).

Разом з тим він наголосив, що столична влада не зупинила роботу громадського транспорту в місті.

Ми добилися того, щоб під заборону не потрапив громадський транспорт. Він у столиці працює – за визначеним регламентом і з дотриманням норм безпеки. І тут би я хотів наголосити! Громадський транспорт під час карантину працює виключно для тих пасажирів, які добираються на роботу чи в невідкладних справах. Для киян, які працюють у сферах життєзабезпечення міста! Натовпи в транспорті – це, я вважаю, безвідповідальність тих людей, які не дотримуються рекомендацій і нехтують правилами. Які удають, що в нас ситуація нормальна і немає ніякого вірусу – наголосив мер Києва.

Читайте також

Він пояснив, що рішення не зупиняти громадський транспорт продиктоване необхідністю добиратися на роботу людям, які працюють на критично важливих підприємствах столиці.

Нагадаю, навіть в найскладніший період першої хвилі вірусу метро, наприклад, не закривали в тих же Мілані чи Нью-Йорку. Але в ньому їздило дуже мало пасажирів.  Тільки ті, кому справді потрібно дістатися на роботу. Тому давайте свідомо ставитися до ситуації і реалій, в яких живемо вже понад рік! Розуміти всі ризики власної легковажності, – закликав Кличко.

Він наголосив, якщо ситуація не поліпшиться, і міська влада, і уряд ухвалять рішення щодо зупинки громадського транспорту в столиці.

Але ми всі пам’ятаємо, яке обурення викликало таке рішення рік тому. Коли не працювало метро, а наземний транспорт перевозив тільки пасажирів за спецперепустками. І також нагадаю, що, за обмеженнями "червоної" зони, установи, заклади, підприємства некритичних сфер повинні перевести співробітників на дистанційну роботу, – підкреслив Кличко.


Контекст. Від 20 березня у Києві запровадили тритижневий локдаун.

22 березня у КМДА повідомили, що попри запроваджений жорсткий карантин у столиці, громадський транспорт як наземний, так і метрополітен працюватиме у звичайному режимі.

1