Кличко розповів про те, якою буде цьогоріч головна ялинка країни

Жодна бюджетна гривня не піде на оздоблення ялинки
Кличко розповів про те, якою буде цьогоріч головна ялинка країни
Ялинка на Софійській площі у Києві (фото: УНІАН)
1 Грудня 2022, 14:26
читать на русском

Головна ялинка країни буде штучною, 12 метрів у висоту, прикрашена енергоощадними гірляндами, які світитимуться від генератора.

Про це у своєму телеграм-каналі написав мер Києва Віталій Кличко.

Неподалік від генератора плануємо встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів. Після свят бізнес, який надає генератор та забезпечить його роботу, обіцяє передати цей генератор військовим, - розповів міський голова.

Встановлять головну ялинку, як і зазвичай, на Софійській площі. Місто не витрачатиме коштів, новорічну красуню та прикраси для неї надасть бізнес та меценати.

Оздоблена ялинка буде прикрасами минулих років. 1000 іграшок, а саме кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть компанія "Глобал Декор". Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде.Після завершення Новорічних та Різдвяних свят копія головної ялинки разом з іграшками буде передаватись в дар Музею історії Києва та зберігатись в його фондах. З часом музей обіцяє влаштовувати виставку новорічних ялинок Києва, наприклад, ретроспективу за останніх 10 років.

Нагадаємо, новорічне містечко "Зимова країна" на ВДНГ у Києві відкриють 10 грудня. Локація працюватиме в умовах критичного енергозаощадження.

Читайте також

1